Leap day (prijestupni dan) u geocachingu


Leap day / prijestupni dan

Tijekom svih ovih 11 godina i 9 mjeseci otkako je prvi geocache spremnik postavljen, postoji jedan datum u godini kada je samo malen broj ljudi logiralo neki pronađeni geocache spremnik. Razlog tomu je dan 29. veljače koji se ponovio samo dvaput u povijesti otkako postoji geocaching. Dan 29. veljače još zovemo i prijestupni dan, a ponavlja se svake četiri godine.

Upravo zato što je taj dan rijedak i u kalendaru se pojavljuje tek svake četvrte godine, geocacheri diljem svijeta žele ostaviti svoj trag na taj dan. To planiraju učiniti na način da geocacheri baš na taj dan odu u geocaching, pronađu skrivene cacheve, te logiraju svoj posjet pod 29. veljače.

Posljednji puta na dan 29. veljače, sada već davne 2008. godine, geocacheri diljem svijeta su dosegli broj od 36.996 posjećenih i nađenih cacheva. Uzimajući danas u obzir mnogo veći broj registriranih geocachera u svijetu, ove godine se želi dosegnuti dvostruko veća brojka. Cilj od 73.392 logirana posjeta nekom geocacheu je zaista veliki broj, ali geocacheri diljem svijeta će pokušati dosegnuti tu brojku.

Stoga i vas pozivamo da se registrirate, ako već niste, te da i vi svojim lovom na geocacheve doprinesete obaranju navedene brojke. Da doprinesete tom cilju dovoljno je pronaći barem jedan sakriveni (registrirani) geocache spremnik.

Ali tu priča ne staje! Svi koji logiraju posjet da su pronašli geocache spremnik 29. veljače će zaprimiti „Leap Day“ suvenir na svoj geocache profil na Internetu.

Pođite, dakle, 29. veljače i uživajte na 366-ti dan u godini u geocachingu, u prirodi, s vašim prijateljima, te zajednički ostvarimo ovaj cilj! :)

Tekst napisan:

Leap Day suvenir 2012.        P. S. Ovo je suvenir koji smo zaprimili na naš profil toga dana :)


Autori: Matko & Maja
Geocaching.com Geocaching Maps Geocaching Hrvatska Forum hrvatskih geocachera Geocaching video Printabilni logsheetovi Statistički pokazatelji Rang lista hrvatskih geocachera Offline karte za download Pathtags - stvarni suveniri Logiranje pratećih oznaka Geokrety.org

MAPA STRANICE


NAŠA GEOCACHING STATISTIKA


Naša statistika

PRATITE NAS PUTEM OSTALIH DRUŠTVENIH MREŽA