Uskoro 2 milijuna aktivnih geocacheva


Uskoro će biti sakriveno 2 milijuna geocacheva

Kao što iz naslova možete zaključiti, u današnjem se tekstu upravo radi o vrlo zanimljivoj brojki. Premda je Geocaching aktivnost koja znači puno više od nekog broja, ovaj put smo morali zastati na tren i zabilježiti ovaj trenutak. U ovoj sekundi dok pišemo ovaj tekst trenutno je u svijetu postavljenih i aktivnih 1.998.009 geocacheva i vjerujte nam dok završimo ovaj tekst da će se broj povećati za nekih 20-tak cacheva. Dok ovaj tekst postavimo na web ta brojka bi mogla narasti za još 100-tinjak cacheva. A dok vi budete čitali ovaj tekst vrlo teško možemo predvidjeti na koliko će narasti brojka postavljenih geocacheva.

Dakle, Geocaching je zaista ozbiljna aktivnost sa odlučnim članovima da u kratkom vremenu ostvare nekakav cilj. U ovom trenutku sve nas već registrirane geocachere povezuje želja da izađemo van i postavimo barem jedan geocache u nadi da će baš naš biti taj 2.000.000-ti :)

Zastanite na tren dok čitate ovaj tekst i razmislite o sljedećem: u svijetu će vam uskoro biti 2 milijuna geocacheva koji su spremni da ih vi nađete. Da citiramo autora sa geocaching.com stranice: "To vam je 2 milijuna lokacija za otkriti i isto toliko potencijalnih avantura".

I mi smo zastali na trenutak i zamislili se kako smo u tih 2 milijuna lokacija i mi postavili trenutno aktivnih 12 :)

Ako se zapitate tko zna za geocaching i koliko je to uopće rašireno, i te vam brojke možemo otkriti. U svijetu postoji cca 5 milijuna registriranih geocachera i ta brojka se također polagano bliži brojci od 6 milijuna. Vjerujte da će i o tome biti vijesti i napetosti tko će biti taj 6.000.000 registrirani geocacher :) Koliko je Geocaching raširen možda se pitate? Od 193 zemlje svijeta registrirani cachevi se nalaze u 184 zemlje. To su samo neke od brojki koje bi vas mogle zainteresirati da se i vi pridružite i pođete u geocaching.

I da odagnamo svaku sumnju, neće biti nagrade tom vlasniku 2 milijuntog postavljenog geocachea. Samim tim da je baš njegov geocache zauzeo taj broj je vlasniku geocachea dovoljna nagrada. On će biti ponosan na to i to je sve što će on kao geocacher imati od toga.

A što je s nama? Nama je drago da smo dio geocaching zajednice i da ona iz dana u dan raste u svakom pogledu - i broju geocachera i postavljenih cacheva. Zašto? Pa ako je više vas kao registriranih geocachera, veća je mogućnost da se odlučite postaviti geocache na možda, za nas, još nepoznatoj i neviđenoj, a zanimljivoj lokaciji. Pridružite nam se i pođite u geocaching!

P. S. Broj aktivnih registriranih geocacheva na kraju ovog teksta narastao je već na 1.998.021 :)

Tekst napisan:


Autori: Matko & Maja
Geocaching.com Geocaching Maps Geocaching Hrvatska Forum hrvatskih geocachera Geocaching video Printabilni logsheetovi Statistički pokazatelji Rang lista hrvatskih geocachera Offline karte za download Pathtags - stvarni suveniri Logiranje pratećih oznaka Geokrety.org

MAPA STRANICE


NAŠA GEOCACHING STATISTIKA


Naša statistika

PRATITE NAS PUTEM OSTALIH DRUŠTVENIH MREŽA