Geocache listing


Izgled jednog listinga geocachea na internetu

Ukoliko ste registrirani geocacher i osim traganja za cachevima bi se htjeli okušati i u postavljanju cacheva tada će vam ovaj tekst pomoći. Ovdje se nećemo toliko fokusirati na sam izgled i sadržaj geocache spremnika jer to možete pronaći u našim prethodnim tekstovima. Tema ovog teksta je upravo listing (izgled stranice) geocachea na Internetu.

Rekli smo da svaki geocache dobije svoju službenu web stranicu i svoj službeni kod kada ga geocacher registrira, a službena osoba (reviewer) javno objavi.

Cache jednom javno objavljen na Internetu sada svi vide, uostalom to i jest bila vaša želja kao vlasnika geocachea. Ono što vam je dalje potrebno je da vaš geocache na webu ostavi dobar dojam na sve domaće, strane geocachere ili slučajne posjetitelje koji će, ili "preletjeti" ili se poduže zadržati na stranici geocachea ukoliko je listing kvalitetan. Nadalje, zbog dobrog listinga možda neki geocacher upravo odluči pronaći vaš, a ne neki tuđi geocache spremnik u blizini vašeg.

Mi smatramo da listing pojedinog geocachea na webu treba imati:

  • Precizan i jednostavan naziv geocachea;
  • Kvalitetan kratak opis o samom spremniku (geocacheu) - je li on magnetni, dobro zakamufliran, skriven i slično;
  • Kvalitetan opis onoga zbog čega ste i postavili taj geocache - napišite ponešto o povijesnoj, prirodnoj ili urbanoj vrednoti što taj geocache prikazuje (napomena: navedite izvor teksta ukoliko nije izvorno vaš).
  • Dodane atribute - oni u vidu slika, npr. Atributi nekog geocache spremnika , opisuju vaše mjesto na kojem je postavljen geocache; čega ima, što se smije, a što ne i slično. Bez tih navedenih atributa nećete moći niti objaviti geocache - službena osoba (reviewer) će vas obavijestiti o tome.
  • Poneku sliku - privucite odnosno namamite potencijalne geocachere da posjete baš vaš geocache (napomena: navedite izvor ili autora slika ukoliko ista nije izvorno vaša).
  • Hint - To je pomoć kroz par riječi kako bi geocacheru pomoglo da lakše pronađe spremnik jednom kada je na točnim gps koordinatama.
  • Uređen tekst, background (pozadinsku) sliku - Ovo nije prejednostavno ukoliko ne razumijete barem malo html kod, pa vam stoga nećemo ovdje raspisivati sve elemente. Više o kodovima i ostalim pitanjima i odgovorima vezanim uz to saznajte na našem forumu hrvatskih geocachera (pogledajte).

Dakle, geocache listing na Internetu te geocache spremnik, njegov sadržaj i lokacija u cijelosti čine dotični geocache više privlačnim ukoliko je, sve prethodno navedeno, kvalitetno odrađeno. Posjetite li neki od naših geocacheva vidjet ćete koliko truda i mašte je uloženo za svaki pojedini geocache.

Tekst napisan:


Autori: Matko & Maja
Geocaching.com Geocaching Maps Geocachevi u HrvatskojGeocaching Hrvatska Forum hrvatskih geocachera GIFF video uratci Geocaching video Printabilni logsheetovi Statistički pokazatelji Rang lista hrvatskih geocachera Offline karte za download Pathtags - stvarni suveniri Logiranje pratećih oznaka Geokrety.org

MAPA STRANICE


NAŠA GEOCACHING STATISTIKA


Naša statistika

PRATITE NAS PUTEM OSTALIH DRUŠTVENIH MREŽA