CITO (Cache In Trash Out) event


Logo CITO eventa

Pretpostavljamo da već iz naslova znate o čemu se u ovom današnjem tekstu radi. Pisali smo, davno prije, o ovom tipu geocachea. Zbog njegove važnosti i utjecaja na sam okoliš oko nas nismo nikako mogli zaobići ovaj događaj i u svijetu geocachinga.

Vjerujemo da ste svi upoznati sa Međunarodnim danom planete Zemlje. On se obilježava 22. travnja svake godine. Kako bi dali jedan mali doprinos našem planetu na kojem živimo sve lokalne zajednice (gradovi i općine), te njihovo lokalno stanovništvo organiziraju razne akcije povodom čišćenja parkova i lokacija koje su, nažalost, prepune ovdašnjeg smeća.

Čišćenje okoliša na CITO eventu

Istu takvu namjeru, poput lokalnih zajednica, ima i geocaching zajednica širom svijeta. Geocacheri će na njima svojstven način doprinijeti čišćenju okoliša. Naime, princip je sljedeći. Svugdje po svijetu se za vikend 20. - 21. travnja organiziraju tzv. CITO eventi. Iz gornjeg naslova možete iščitati da se radi o sakupljanju svakakvih neželjenih otpadaka, te se usput i cachira tj. traže i postavljaju geocachevi.

Na jednom takvom eventu ćemo i mi sudjelovati, te zajedničkim snagama, sa novim i nama nepoznatim ljudima očistiti jednu, inače lijepu, lokaciju podno Papuka kod gradića Velika.

Web link na CITO event i sve informacije o njemu možete pogledati na ovoj web stranici:

Papuk - Cache In Trash Out Event (No.1)


Dakle, želimo vam poručiti kako Geocaching nije samo igra, kako ju mnogi smatraju. Geocaching i zajednica geocachera je za nas puno više. Oni su jedna svjetska obitelj koja se međusobno ne poznaje, ali svi su jednako motivirani da pomognu, upoznaju nove ljude, steknu nova prijateljstva, te se usput zabave kroz Geocaching, a čineći dobro za planet na kojem živimo.

Tekst napisan:


Autori: Matko & Maja

Geocaching.com Geocaching Maps Geocaching Hrvatska Forum hrvatskih geocachera Geocaching video Printabilni logsheetovi Statistički pokazatelji Rang lista hrvatskih geocachera Offline karte za download Pathtags - stvarni suveniri Logiranje pratećih oznaka Geokrety.org

MAPA STRANICE


NAŠA GEOCACHING STATISTIKA


Naša statistika

PRATITE NAS PUTEM OSTALIH DRUŠTVENIH MREŽA