Ikona izazova

Geocaching izazovi
U prijašnjim člancima smo već pisali kako se u svijetu geocachinga kontinuirano nešto novo smišlja i razvija. Tako i geocacheri diljem svijeta smišljaju nov način kako učiniti odlazak u geocaching što zabavnijim i interesantnijim.

Upravo iz njihovih ideja su nastali novi tipovi geocachea koje zovemo geocache izazovi. Svojom idejom slični su virtualnom tipu geocachea gdje je cilj doći na lokaciju i fotografirati se na GPS koordinatama cachea kao dokaz da ste pronašli ono što je vlasnik geocachea želio pokazati. Ono u čemu se geocaching izazovi razlikuju je upravo izazov koji trebate obaviti kada dođete na gps koordinate geocachea.


Tako su nastali sljedeći tipovi izazova:


Action izazov

Action challenge – Cilj je obaviti neki zadatak na zadanoj lokaciji, npr. otpjevati pjesmu na Times Squareu u New Yorku, popeti se stepenicama na vrh Eiffelovog tornja itd.


Discover izazov

Discover challenge – Zadaća je otkriti nešto novo i iznenađujuće. Ono što ćete tražiti i naći će stalno varirati. Jedina konstanta kod ovog izazova je iznenađenje. Budite spremni odgovoriti na neka pitanja kako bi dovršili zadatak.


Photo izazov

Photo challenge – Iz naziva zaključujete da trebate fotoaparat. Cilj je obaviti neki zadatak i pritom sve fotografirati kao dokaz da ste to nešto pokušali napraviti. Npr. trebate s prtljagom pokušati proći kroz zid na platformu 9 i ¾ na stanici King's Cross u Londonu i pritom se fotografirati, ili pokušati nasmijati čuvara na ulazu u Buckinghemsku palaču u Londonu.


Kao što vidite zadaci tj. izazovi mogu i ne moraju biti prelagani za obaviti. Zbog raznovrsnosti postavljenih izazova, svaki tip geocachera može naći nešto za sebe. Postavljanjem svog geocache izazova privlačite još iskusniji tip geocachera u vaše mjesto tj. na vašu lokaciju.

No bez obzira o kojem se izazovu radilo, i sami možete zaključiti da cilj nije naći geocache ili lokaciju već izvršiti neki postavljeni zadatak i pritom se dobro zabaviti sa prijateljima ili drugim geocacherima koji su pošli s vama.

Premda su ovi izazovi novi i tek se polako pripremaju u SAD-u, i vi već danas možete osmisliti lokaciju i kreativan zadatak za vaše buduće posjetitelje geocachere i na taj način pružiti vašem mjestu nešto novo i dosad neviđeno.

Tekst napisan:


Autori: Matko & Maja

Geocaching.com Geocaching Maps Geocaching Hrvatska Forum hrvatskih geocachera Geocaching video Printabilni logsheetovi Statistički pokazatelji Rang lista hrvatskih geocachera Offline karte za download Pathtags - stvarni suveniri Logiranje pratećih oznaka Geokrety.org

MAPA STRANICE


NAŠA GEOCACHING STATISTIKA


Naša statistika

PRATITE NAS PUTEM OSTALIH DRUŠTVENIH MREŽA