Geocaching u časopisu BUG


Iz naslova naslućujete o čemu je ovdje riječ. Naime, sada već davne 2010. godine, se sa radošću možemo prisjetiti kako smo uopće saznali za Geocaching. Bilo je to upravo listajući časopis BUG kojem je tematika uglavnom razvoj i primjena tehnike i tehnologija u informatici. Geocaching kao aktivnost od visoko sofisticirane tehnologije koristi GPS uređaj kako bi kroz dane koordinate pronašli geocache. Upravo zbog sve veće zastupljenosti GPS uređaja koji su polako dolazili i na hrvatsko tržište te su cijenom postajali sve pristupačniji, ekipa časopisa BUG je odlučila o njima ponešto napisati. Geocaching je samo jedna od aktivnosti gdje vam je potrebna GPS navigacija, ali su se dotakli i te teme kako bi dodali još jednu mogućnost upotrebe vašeg GPS uređaja.

Upravo tada smo Maja i ja saznali za Geocaching, a Maja je tada bila među rijetkima koja je zaista imala nekakvu vrstu GPS navigacije - tada samo autonavigaciju. I tako smo mi postali ono što smo danas - Geocaching tim Matko & Maja koji su se aktivno krenuli baviti ovom aktivnošću. Ovim tekstom se želimo i zahvaliti tadašnjoj ekipi časopisa BUG koji su zaslužni za širenje, tada nepoznate teme u Hrvata zvane Geocaching. Mnogi, danas registrirani i usudili bi se reći "okorjeli" geocacheri, su upravo putem njihovog časopisa saznali za tu temu, koja je mnogima i danas hobi odnosno aktivnost kojom se aktivno bave.

Kako bi nam sve to ostalo zapamćeno i ovim putem zapisano prilažemo dolje i skenirane dijelove časopisa Bug koji su govorili o temi zvanoj Geocaching.


Bug br. 212-213, lipanj 2010.

 Bug br. 212-213, lipanj 2010.
 Bug br. 212-213, lipanj 2010.


Bug br. 215, listopad 2010.

Bug br. 215, listopad 2010.
Bug br. 215, listopad 2010.
Bug br. 215, listopad 2010.

Tekst napisan:


Autori: Matko & Maja
Geocaching.com Geocaching Maps Geocaching Hrvatska Forum hrvatskih geocachera Geocaching video Printabilni logsheetovi Statistički pokazatelji Rang lista hrvatskih geocachera Offline karte za download Pathtags - stvarni suveniri Logiranje pratećih oznaka Geokrety.org

MAPA STRANICE


NAŠA GEOCACHING STATISTIKA


Naša statistika

PRATITE NAS PUTEM OSTALIH DRUŠTVENIH MREŽA