Pathtags


Primjeri pathtag-ova

Što su to pathtags? Pokušali smo pronaći prijevod ove riječi koja se sastoji od: put (eng. path) i oznake (eng. tags) pa bi nas to navelo na to da ih prevedemo kao putujuće oznake. Međutim, pathtags se razlikuju od travelbug-ova i geocoina pa im ne bi pripisali takav prijevod.

Dakle, izvorno pathtags su pojedinačni predmeti za razmjenu. Razlika u odnosu na travelbug i geocoin ima nekoliko, ali prvenstveno ih razlikuje to što su pojedini pathtag krearirali sami vlasnici. Da, dobro ste čuli. Vlasnik pojedinog pathtaga ga je prethodno sam kreirao na računalu - od same ideje do boje i dizajna. Nadalje, trebate imati besplatni korisnički račun na stranici pathtags.com te tamo prijaviti svoj dizajn pathtaga ukoliko ga želite izraditi. Izrada se naplaćuje i obično ih vlasnici izrade u nekoj većoj seriji tipa 50-tak komada. Sigurno se pitate, a zašto sve to? Pa opet krećemo od onoga da vlasnici žele nekako obogatiti svoj odlazak u geocaching, te pronaći tuđi ili ostaviti svoj pathtag koji dodatno upotpunjuje cjelokupan doživljaj. Uostalom tu je i sljedeća razlika u odnosu na travelbug / geocoin, a ona je da tuđi pathtag možete zadržati u svojoj kolekciji ako to želite. Ako ne, premjestite pathtag u neki drugi geocache spremnik i ostavite ga nekom drugom geocacheru da ga pronađe.

I nama je cijela priča o pathtagovima relativno nova i premda još nismo kreirali vlastiti pathtag jesmo ih nekoliko pronašli i zadržali u svojoj kolekciji.

Sam pathtag je okruglog, metalnog dizajna s pridodanim serijskim brojem za logiranje, te rupicom u sebi tako da ih pronalaznici mogu objesiti na nekakav lančić, špagu ili jednostavno kao mi pribosti pribadačom na plutenu ploču kako bi nas podsjetili na nekakvu avanturu koja je prethodila njegovom pronalasku. Pathtagove koje smo mi pronašli i zadržali u svojoj kolekciji možete pogledati u našoj galeriji pathtag-ova.

Tekst napisan:


Autori: Matko & Maja
Geocaching.com Geocaching Maps Geocaching Hrvatska Forum hrvatskih geocachera Geocaching video Printabilni logsheetovi Statistički pokazatelji Rang lista hrvatskih geocachera Offline karte za download Pathtags - stvarni suveniri Logiranje pratećih oznaka Geokrety.org

MAPA STRANICE


NAŠA GEOCACHING STATISTIKA


Naša statistika

PRATITE NAS PUTEM OSTALIH DRUŠTVENIH MREŽA