Pokemon Go & Geocaching


Pokemon Go & Geocaching

Zasigurno ste već unazad nekoliko dana čuli za android aplikaciju Pokemon Go koja je nanovo oživjela svijet pokemona na sasvim nov način. Ako pak niste, možemo reći da aplikacija dovodi lov na pokemone u stvarnome svijetu koristeći GPS navigaciju i Internet. Ukratko, da biste negdje uhvatili nekog pokemona, morate izaći van i poći ga uloviti. Zvuče li neke riječi poznato? Npr. GPS navigacija, izaći van… :)

DA, Pokemon Go aplikacija i geocaching idu ruku pod ruku zajedno kao med i mlijeko. Koristite GPS i Internet, šećete i tražite skriveno blago / pokemona. Da, dragi pokemon lovci i vi možete postati geocacheri, a i geocacheri, poput nas, mogu postati lovci na pokemone. Iako i jedno i drugo zvuči previše djetinjasto za odrasle i zrele ljude poput nas :), oboje od vas traži da izađete van, protegnete noge, udahnete svježeg zraka i sve ono što smo tijekom pojave pametnih telefona uglavnom zaboravili.

Ono što smo mi primijetili, primjerice jučer u šetnji selom, je da nas sve više ljudi promatra možda s podsmjehom jer svi misle da smo u lovu na pokemone. Jednim dijelom smo i bili, ali zapravo smo posjetili naše cacheve, neke onemogućili, a neke samo provjerili. Iz stranih medija smo pročitali kako geocacherima sve više mugglera, u ovom slučaju lovaca na pokemone, dolazi na lokacije geocacheva jer se tamo, osim sakrivene kutije, nalazi baš i njihov novi pokemon.

Dakle i jedna i druga aktivnost pružaju ono što nam svima treba, da pođemo van, upoznamo nove ljude, oformimo timove ili jednostavno ekipu s kojom ćete poslije svratiti na pivo ili dva. :)

Tekst napisan:


Autori: Matko & Maja
Geocaching.com Geocaching Maps Geocaching Hrvatska Forum hrvatskih geocachera Geocaching video Printabilni logsheetovi Statistički pokazatelji Rang lista hrvatskih geocachera Offline karte za download Pathtags - stvarni suveniri Logiranje pratećih oznaka Geokrety.org

MAPA STRANICE


NAŠA GEOCACHING STATISTIKA


Naša statistika

PRATITE NAS PUTEM OSTALIH DRUŠTVENIH MREŽA